41. Apáczai vármegyei helyesírási verseny

2024.február 22-én újra megrendeztük a hagyományos helyesírási versenyünket, a 41. Apáczai vármegyei helyesírási versenyt. Az ünnepélyes megnyitón Vajda Tamás igazgatóhelyettes és dr. habil Minya Károly PhD. mondtak köszöntő beszédet. Rendezvényünkön fellépett Kovács Martin 6. osztályos tanuló, aki 2023-ban a „Regösök húrján…” vers- és prózamondó versenyen arany minősítést szerzett Az együgyű házaspár c. mese előadásával.

A helyesírási feladatlapok különböző típusú, alapvetően gyakorlati, alkalmazó jellegű feladatokból álltak; a tollbamondások szövegei elkalauzolták a versenyzőket a havas hegyek hőse, a bernáthegyi és a londoni segítő galambok világába, továbbá figyelemre méltó tanácsokkal szolgáltak a vadállatokkal szelfizőknek és nem csak fiataloknak a hétköznapokra. Dr. habil. Minya Károly PhD állította össze a versenyanyagot és a javítókulcsot.

A legeredményesebben szereplő tanulókat és a felkészítő tanárokat ünnepélyes eredményhirdetésre hívtuk 2024. február 29-ére. Vajda Tamás igazgatóhelyettes gratulációját egy zongora négykezes előadás követte: Végh Lia 4.a és Kánya Emma 5.a osztályos tanulóink Franz Schubert: Moment musical c. darabját mutatták be. Az okleveleket, jutalomkönyveket a díjazottaknak és az emléklapokat a felkészítő tanároknak dr. Minya Károly adta át.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, őszinte örömünkre szolgált megtisztelő részvételük.

You may also like...