Köszöntő

Ajánlás

Nehéz időszakot él át az oktatás ma hazánkban, ám vannak olyan intézmények, melyek üde színfoltként, zöld szigetként jelennek meg a nevelő-oktató munkában, „vissza a természethez” (” rousseau-i romantikus gondolatként”) az alapokhoz, konzervatív, normális iskolaként, melyet a gyermekközpontúság, a tudásvágy felkeltése és a tehetséggondozás jellemez!

Ilyen a mi iskolánk az Apáczai!

Az utóbbi napok történései megerősítették bennem, hogy jó úton járunk, hiszen a sikereket sohasem kell megmagyarázni, de nagyon sokat kell értük tenni! Miért is írom le ezeket a gondolatokat?

Azért, mert a közelmúltban nagyszerű hétvégét élhettem át intézményünkben, ahol az egyéni megyei sakk győzelmek után, csapatban is első helyet szereztek tanulóink!

Budapesten vehettem részt a szervezők meghívása alapján a  DELF Junior és DELF Prim nyelvvizsgákon legjobb eredményt elért iskolák és tanulók elismerésén, ahol a legeredményesebb intézményi címet és vándorkupát vehettük át Kollegámmal, tanulóink nagyszerű eredményei alapján! Közben megyei bajnoki címet szereztek fiú kosarasaink és, hogy tovább folytatódjon a pozitív széria, a Zrínyi Ilona Megyei Matematika versenyen harmadikosaink első és második helyezést értek el!

Köszönet a felkészítő Nevelőknek és a támogató Szülőknek!

Meggyőződésem, hogy intézményünk kiváló oktatási ösvényen lépdel, melynek ugyan vannak letérő csapásai, de az út lassan pázsittá vállhat és méltó módon készülhetünk iskolánk alapításának hetvenéves évfordulójára és megünneplésére!

„Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.”

Szentgyörgyi Albert

Andó Károly intézményvezető