80 alatt a föld körül

„80 nap alatt a Föld körül” programsorozat 5. állomása:
Japán 2023.02.20-24.

Véget ért a Japán projekthét, melynek a meghirdetett programjain, versenyein sok-sok lelkes alsós és felsős tanuló és pedagógus vett részt.
E program megnyitóján színvonalas műsorral léptek fel a Muzsika Zeneiskola tanulói, valamint Levrincz Liliána 2.d osztályos tanuló. Sokrétű, érdekes riportot készített Andó Károly intézményvezető Szabó Dénes Úrral, aki Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas karnagy. Mindeközben diavetítést láthattatok az ország nevezetességeiről. Színvonalas nyitónapunkat nagyon sokan megtisztelték személyes jelenlétükkel.
Kedden az alsó tagozatosoknak a Japán iskolás gyerekek életét mutattuk be. Játékos kvíz vetélkedővel adtak számot tudásukról, a hallottakról, majd Japán egy-egy nevezetes mesehősét rakták össze puzzle darabokból.
Az origami hajtogatásban iskolánk számos alsós és felsős diákja bekapcsolódott, gyönyörű munkák születtek, amellyel az aulát és a folyosókat díszítettük.
A felsős tanulókat és a pedagógusokat Haiku versírásra buzdítottuk, a költemények magukért beszéltek.
Szerdán elkészültek a Japán népművészet különleges, egyedi alkotásai , a Kokeshi babák, melyből kiállítást szerveztünk.
Igazgató Úr megnyitotta kiállítását, hiszen ő Magyarország egyik legnagyobb Japán tárgyak gyűjteményével rendelkezik. Rengeteg diák, tanár, szülő gyönyörködhetett a csodaszép tárgyakban.
Az ország nevezetessége az Ikebana készítés, amely a felsős tanulók feladata volt. Különleges, lenyűgöző munkák születtek.
Csütörtök délelőtt az alsó tagozatos nebulók A vándorló palota című Japán filmet nézhették meg, amely e távoli országban most a legnépszerűbb animáció. Ebből illusztrációt készítettek, melyek csodaszépre sikeredtek.
A projekt méltó zárása Dr. Pál István képes beszámolója volt Japán élményeiről, aki a Múzeumfalu egykori igazgatója. Ezen a rendezvényen is sok diák és pedagógus figyelte érdeklődve István beszámolóját.
Köszönjük iskolánk tanulóinak az aktív részvételt, kollegáinknak a programunk megvalósításában nyújtott segítséget.

You may also like...