Vissza a tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Az étlap megtekinthető: Aktuális/Étlap menüpontban!

Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI

Nyíregyháza, Erdő sor 7.

2020. december 1. kedd
Elza
A Nap kel 07:18-kor,
nyugszik 16:02-kor.

Naptár

December 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Őszi szünet

Látogatottság

Today 174

Yesterday 213

Week 387

Month 174

All 229296

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ki olvass!

Oldalainkat 260 vendég és 0 tag böngészi

Véletlenkép

12.jpg

Jedlik Tehetséggondozó Műhely


Tehetséggondozó körök


A JEDLIK TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY, lehetőséget biztosít azoknak a tanulóknak a fejlesztésére, akiket érdekelnek a mérések, az azokhoz kapcsolódó számítások, a gyakorlati élet jelenségeinek vizsgálata, a kísérleti eszközök tervezése, kivitelezése és önálló kísérletek bemutatása. Lehetőséget biztosít pusztán az „elméleti” matematika iránt érdeklődőnek, a tudományos kutatás megismerésére, előadás tartására. A fejlesztés csoportosan történik.

1. csoport: JEDLIK MATEMATIKA alapozó:

5. osztályosok, csoportvezető dr. Gát Györgyné, matematika-fizika szakos egyetemi diplomás szakvezető tanár. A csoportba 15 tanuló jár heti rendszerességgel. A csoport az elmúlt tanév végén szerveződött a leendő négy ötödik osztályból. A csoportba 42 tanuló jelentkezett, de az előkészítő foglalkozások után írt feladatlapok alapján 15 tanuló kapott lehetőséget arra, hogy tehetségfejlesztő csoport munkájában részt vegyen. A csoport tagjai közül öt-hat tanuló kifejezetten tehetséges matematikából és ez már az előző évben a különböző versenyeken beigazolódott. Cél, hogy az új lehetőséget adó JEDLIK MŰHELY hozzájáruljon személyiségük és speciális képességük tovább fejlesztésére.

2. csoport: JEDLIK MATEMATIKA haladó: 6. osztályosok, csoportvezető Morauszki László, egyetemi végzettségű matematika-számítástechnika tanár. A csoport létszám 10 fő. Mindannyian érdeklődnek a matematika és kiváltképpen a fizika iránt, hiszen iskolánkban már 6. osztálytól van fizikaoktatás. A szakkör tagjai jó matematikusok, de sokszor hiányzik belőlük a feladatiránti elkötelezettség.

3. csoport: JEDLIK FIZIKA: 7-8. osztályosok csoportja, a csoportvezető Berencsi Valéria. A csoportnak 12 tagja van. A hetedikesek egy részét dr Gát Györgynétől vette át, hiszen az alapozó éveket az alsóbb korcsoportban töltötte néhány tanuló. Ebben a korcsoport van lehetőség igazi fizikai problémák megoldására, hiszen az általános iskolában csak 7. osztálytól indul el a fizika oktatása. A csoportnak négy új tagja van, nyolcan már végig járták a Jedlik „iskolát”. Az új tagokat valóban a fizika iránti érdeklődés hozta a csoportba vannak köztük kevésbé jó matematikusok, esetükben a fő feladat a tehetséggel összefüggő „gyenge” oldal fejlesztése. A csoport nagyon ígéretes, mert négyen már tavaly is eljutottak az országos döntőig, sőt a dobogóra is ketten. Itt az „erős” oldal további erősítése a cél.

4. csoport: JEDLIK LOGIKA: a csoportot Szulics Zsolt vezeti. A csoportba járnak azok a tanulók, akiket érdekelnek a játékos feladványok, a sakk, a sudoku. A természetjárások, táborozások és kirándulások során a matematika, fizika feladványokat kiegészítik a növényekről és állatokról közvetlenül szerzett ismeretek. Cél megszerettetni a természettudományokat.

 

 

Vissza

Copyright © 2020 Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI Rights Reserved.