Vissza a tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Friss: Információ a Nyári táborokról!

Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI

Nyíregyháza, Erdő sor 7.

2021. június 14. hétfő
Vazul, Herta
A Nap kel 04:49-kor,
nyugszik 20:53-kor.

Iskolánkat a Facebook-on is megtalálja!

Naptár

Június 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Látogatottság

Today 35

Yesterday 70

Week 35

Month 1810

All 253962

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ki olvass!

Oldalainkat 298 vendég és 0 tag böngészi

Véletlenkép

2007-8a.jpg

fejlc 01

 

A grafika és festészet alapjai tantárgy célja a képi világ, a képi kifejezés különbféle módjainak megismertetése. A fantázia kibontakoztatása, a valósággal való összekapcsolása. Változatos felfedező és alkotó folyamatokon keresztül hozzásegíteni a tanulókat az önálló, kreatív tevékenységekhez. A tantárgy feladata előkészíteni és megalapozni a művészi igényű szakmai munkát.

Gyermekeink több féle világot párhuzamosan élnek meg. Mese, játék (belső fantázia) és a megfigyelés, alkotás (külső élmény) együtteséből szerzik lelki, szellemi táplálékukat. A tanszak célja irányítottá tenni a megismerés, befogadás egységét, belső képi gondolkodás kialakítását és segítséget nyújtani a vizuális kommunikációs folyamatok zavartalan kifejezésééhez. A grafikai eszközök lehetőségei kiegészülnek a szín megjelenítésének festészeti technikájával. A festészeti anyagok sokfélesége és a hozzájuk kapcsolódó speciális ismeretek támogatják a tanulók kreatív tevékenységét, önmegvalósítását. Fehér lap, üres felület. Az avatatlan szem számára a semmit jelenti. Az alkotó ember a lehetőséget fedezi fel benne. Hiszen a valóság, vagy talán több is, ott van rajta, csak a megfelelő eszközzel és módon kell láttatni, kiemelni azt. Képekben kifejező gyermek (alkotó) tanszakunkon elmélyültebb készséget szerez környezetének megfigyelésére, értelmezésére, képi gondolkozásra, vizuális absztrakciókra. A tanuló élményei, gondolatai és érzelmei időt, teret és eszközt kapnak megvalósulásukhoz.

Grafika, az egyedi és képalkotó technikák sokszínűségével ismerteti meg az érdeklő diákokat. A képzés során ismerté válik az illusztráció, reklámgrafika és sokszorosító eljárások sora. Tárgyunk, a képkészítés módjával, szabályaival és eszközeivel foglalkozik. Benne résztvevő gyerekek papírdúc, linó és fémnyomatok segítségével alkotnak.

Célunk, hogy gyermeke azonos érdeklődésű közösségben, jó hangulatban, kikapcsolódva, a megfelelő szakmai tudás elsajátítása mellet, műveltségét gyarapítsa, motivációt szerezzen szakirányú továbbtanulásához!

Tekintse meg galériánkat:

g1 g4

 

 Vissza a főmenüre

Copyright © 2021 Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI Rights Reserved.